Lekker en gezond

Optimale conditie
Gezond eten is voor iedereen belangrijk. En als je zwanger wilt worden is het helemaal goed om hierbij stil te staan. Het is het beste om je lichaam in optimale conditie te krijgen om de kans op zwangerschap te vergroten en een gezonde omgeving te creëren waar een baby goed kan groeien. Want de gezondheid van een kind wordt beïnvloed door veel meer dan het genetische materiaal van beide ouders.

Begin al voor je zwangerschap
Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk in het leven van het kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Vanaf het prille begin van je zwangerschap ontwikkelt je kind zich razendsnel. Alle belangrijke organen worden gevormd: van hersenen en hart tot ogen en oren. Vanwege deze snelle ontwikkeling is het het allerbeste voor je baby als je al vóór je zwangerschap begint met verantwoord eten. Dit houdt niet in dat je dubbele hoeveelheid moet gaan eten, maar dat je vooral let op de kwaliteit van je voeding, zoals de aanwezigheid van vitamines en mineralen.

Gezonde voeding de beste basis
Het gebruik van foliumzuur is algemeen bekend, maar nog belangrijker is het voedingspatroon en lijfwijze onder de loep te nemen. Overgewicht maar ook ondergewicht, relatief hoge leeftijd van de vader of moeder, hoge bloeddruk, werkomgeving, roken of alcoholgebruik kunnen de vruchtbaarheid verminderen en voor allerlei complicaties tijdens de zwangerschap zorgen. Gezond en verantwoord eten levert een belangrijke basis voor een nieuw leven. Maar het kan best lastig zijn om uit te vinden wat in jouw situatie nu het beste voedingspatroon is. Vind je de juiste informatie? En wat zijn feiten en wat zijn fabels? Ik help je graag om daar meer duidelijkheid in te krijgen.  Ook de periode na je bevalling kan je bij mij terecht om door middel van verantwoorde gevarieerde voeding, beweging en rust de overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken en je weer snel fit te voelen.

Maak je vooral geen zorgen en geniet van deze mooie tijd!