Wondermiddelen bestaan niet

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de financiële- en personeelsadministratie wilde ik mijn horizon verbreden. Ik heb mijn vaste baan daarom opgezegd en behaalde cum laude de opleiding tot gewichtsconsulent. Een van de redenen voor deze ommezwaai is dat bij onze dochter op 12 jarige leeftijd de ziekte coeliakie (glutenintolerantie) is geconstateerd. Inmiddels is het inkopen doen en koken zonder gluten een echte specialiteit van mij geworden en het heeft mijn interesse voor gezonde voeding extra aangewakkerd.

Al op jonge leeftijd ging ik zelf de strijd aan tegen de kilo’s. Ontelbare diëten volgden de revue. Diëtist, pillen, zalfjes, injecties, trilplaten, sapkuren, bodycontrol, eiwitshakes, Weight Watchers, sportscholen, een personal trainer, Japanse theedieet, hardlopen, Sonja Bakkeren, fietsen, Herba Life, koolhydraat arm dieet; ik deed het allemaal.

De door de maatschappij gedicteerde wespentaille is er nooit van gekomen. Wel zit ik na een lange zoektocht nu goed in m’n vel en ben ik op weg naar een gewicht dat bij mij past.

Het geheim? Een gezond eet- en leefpatroon met voldoende beweging zonder pillen, shakes of crashdieten waardoor je uiteindelijk alleen maar zwaarder wordt.

Als er iemand is met kennis van methoden om gewicht te verliezen dan ben ik het. Deze afvalervaring gecombineerd met de opgedane theoretische kennis over voeding en gezondheid zet ik nu graag in om anderen te helpen bij het bereiken van hun ideale gewicht. Via mijn praktijk Wanda Hartog, gewichtsconsulent. (Praktijk aan huis, Noordeinde 94 in Landsmeer)

Aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland