Chili Con Carne

Chili Con Carne

Een klassieker. Lekker, gezond met veel vezels en nog snel klaar ook (tot 15 minuten). Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik of grote pot bruine bonen
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder

10-bleekselderij chili con carneBereidingswijze

  1. Maak de groente schoon.
  2.  Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
  3.  Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
  4.  Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  5.  Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
  6.  Voeg de tomaten met het vocht toe en laat dit 5 minuten sudderen.
  7.  Laat de bruine bonen uitlekken.
  8.  Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
  9.  Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder, chilipoeder en een beetje zout.

Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Eiwit 30 gram
Koolhydraten 50 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 5 gram

Skills

Posted on

January 30, 2015