Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne

Het is natuurlijk lekker. Pasta. Maar de meeste pasta die je in de supermarkt koopt, bevatten gluten. Dat betekent gelukkig niet dat je als glutenvermijder nooit meer pasta kunt eten. Gewoon goed inkopen doen en genieten maar. Ik kook glutenvrij voor mijn dochter maar ook de rest van de familie smult van deze lasagne.

Het recept is voor 4 personen en je bent er ongeveer 25 minuten mee bezig. Daarna nog 35 minuten in de oven.

Glutenvrije lasagne bladen

Boodschappenlijstje
Glutenvrije lasagne bladen
12 lasagnevellen (glutenvrij) te koop bij Jumbo Landsmeer
3 courgettes
2 kruidenbouillontablet
4 teentjes knoflook, geperst
125 ml crème fraîche
1 eetlepel Provençaalse kruiden
4 eetlepels basilicum, fijngesneden
100 g geraspte belegen kaas
600 gram mager rundergehakt/tartaar
125 gram gesnipperde ui
Zakje Italiaanse roerbakgroenten
Bakje gesneden champignons

Bereidingswijze
Snijd de courgettes in stukken. Kook deze in een beetje water met de bouillontabletten, de knoflook en een beetje zout in 15 minuten gaar. Pureer het geheel met de crème fraîche in de keukenmachine, blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Bak gehakt rul met ui, champignons en roerbakgroenten in wok. Doe een laagje van deze gehaktmix op de bodem van de ovenschaal en leg er lasagnevellen(glutenvrij van Peak’s Free From) op. Weer laagje gehaktmix en schep er een deel van de gourgettesaus over. Maak op deze manier alle ingrediënten op en eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas erover en dan voor 35 min. de oven in op 180 graden (boven/onderwarmte).

Skills

Posted on

January 27, 2015