Verander je leefstijl en val af

Overgewicht is een steeds vaker voorkomend probleem. Het betekent simpelweg dat je meer weegt, dan goed is voor je gezondheid.

Fit en gezond
Om overbodige kilo’s te verliezen is het noodzakelijk je leefstijl aan te passen. Dat kost moeite, maar je krijgt er veel voor terug. Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel, je voelt je fitter en je kunt makkelijker bewegen. Als je 5-15% afvalt, zet je al een flinke stap in de goede richting naar een gezonder leven. Ook al heb je dan misschien nog niet een gezond gewicht volgens de BMI- berekening.

Een kilo per week
Ik weet als geen ander: er bestaat geen “wonderdieet” waarbij je snel, makkelijk en blijvend afvalt. Diëten waarmee je snel veel kilo’s kwijtraakt, zijn niet gezond. Je krijgt dan te weinig voedingsstoffen binnen. Het beste is 1 pond tot een 1 kg per week af te vallen, gezond te eten en voldoende te bewegen.

Naar een bewuste leefstijl
Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Doorbreek dat patroon en neem contact met me op. Dan gaan we samen werken aan een andere leefstijl. Een leefstijl die is gericht op:

-        Gevarieerde voeding

-        Niet te veel eten en genoeg bewegen

-        Minder verzadigde vetten

-        Veel groente, fruit en brood